Skal du holde LAN-party? Her er det du skal have styr på

Hvis du skal holde LAN-party for vennerne, så er der en række elementer, som du skal have styr på, så du sikre den bedste aften – og nat! Det er alt fra at have det rette udstyr til diverse snacks og forfriskelser. Du må selvfølgelig heller ikke gå ned på internettet.

Du kan her læse om de forskellige aspekter der er vigtige, så lad os spring ud i det! Vi starter med noget at det vigtigste, nemlig udstyret.

Sørg for at have dit gamer-udstyr i orden

Når det kommer til at skabe den bedste gaming oplevelse, så handler det om at have det helt rette gamer-udstyr. Det gælder alt fra skærmen til musen og fra mouse bungee til gamer briller! Du kan på Progamer.dk læse om alle disse forskellige elementer og se, hvilket udstyr der er bedst.

Lad os tage nogle eksempler. Først og fremmest er der selvfølgelig tastaturet – her kan det enten være membran eller mekanisk. Typisk foretrækker de fleste gamere mekanisk tastatur, da det har en smule hurtigere reaktionstid end membran. Du bør dog ikke vælge et mekanisk, hvis du ikke kan lide høje ”klik”-lyde.

Et andet eksempel kunne være en skærm. Her er det f.eks. opløsningen på din skærm som er vigtigt. Det er dog ikke altid du har behov for 4k, men Full HD kan sagtens bruges. Desuden skal du være opmærksom på Hertz i forbindelse med refresh rate. Det spiller en stor rolle, fordi denne opdateringshastighed angiver, hvor hurtigt billederne skifter på skærmen.

Der findes selvfølgelig en lang række gamer-udstyr, som vi ikke kan komme omkring i denne artikel. Men hvis du vil gå mere i dybden med både skærme og tastaturer – og alt andet udstyr til gaming – så kan du med fordel gå ind på Progamer’s hjemmeside.

Gå ikke på kompromis med dit internet

Du sider i et intens spil, og hvad er det der ikke må ske? Korrekt! Internetforbindelse må bare ikke give op. Derfor er du selvfølgelig nødt til at have styr på, hvilken forbindelse du har.

Nogle gode råd og elementer, som du skal se efter, er bl.a. om i deler båndbredden, internethastigheden, men faktisk så er stabilitet også et nøgleord – er tænker vi på ping.

Helt konkret angiver ping den tid, som tager for selve spilserveren og din enhed at kommunikere, altså sende informationer frem og tilbage.

I forhold til ping ønsker vi, at det går så hurtigt som muligt, hvorfor en lav ping er godt. Generelt vil man sige at en ping på under 30 ms er god, og en mellem 30 ms og 60 ms er udmærket for gaming. Hvis din ping er på over hele 90 ms, så er den ikke egnet for gaming! Husk dog, at når i sidder til LAN, så vil du som regel have en lav ping, fordi i alle sidder tæt på spilserveren.

Lad os snakke om hastigheden, da mange faktisk misforstår denne. Typisk kræver det ikke en særlig hurtig hastighed for dig at game. Du kan endda sagtens nøjes med en hastighed på 50/2 mbit. Dog kan det være fordelagtigt med en hurtigere hastighed, når i alle opkobles på det samme net. Fokusér også på upload-hastigheden, hvis du er host!

Sørg for snacks og forfriskelser

Midt i kampens hede, så er det helt essentielt med snacks og forfriskelser! For ikke at få diverse krummer og skidt ned i tastaturet eller få en mus fedtet ind i fedtstof, så anbefaler vi, at man tager en snackpause.

Hav derfor en bakke med snacks parat – dette kan være alt fra chips og vingummier til sunde snacks som gulerødder med dip. I forhold til at slukke jeres tørst, vil det være smart med en form for lukket container. På den måde undgår I diverse uheld med at spilde væske, som evt. kan løbe ned i din sidemakkers computer og/eller tastatur.

About skribent