Skal du på roadtrip til USA?

Dette indhold er sponsoreret 

En roadtrip eller bilferie er én af de mest populære rejsemåder, hvis det gælder en længere ferie. Specielt ved destinationer som Australien, New Zealand, Canada eller USA, vælger de fleste en bil eller campervan til at udforske natur, storbyer og opleve landene fra mange forskellige perspektiver. USA er for eksempel en destination, der byder på alle disse ting. Ved vestkysten kan man opleve flotte kyster og byer som San Francisco eller LA, køre længere ind i landet og se storslåede natur og nationalparker, eller udforske ørkenområdet i Nevada og tage på casino i Las Vegas. Også østkysten byder på spændende byer som New York City eller Boston, eller et varmere strand klima i Florida. Der er altså et hav af muligheder. Inden du tager afsted, er der dog nogle ting du skal være forberedt på. 

Forbered dig på det praktiske 

I USA skal man have et visum for at kunne rejse i landet. Dette visum hedder ESTA, og er typisk nemt at få. Søg det dog i god tid, så du er sikker på at komme afsted. Også flybilletter bør du købe i god tid. Hvis du ønsker en mere spontan ferie, anbefales det stadig, at du har de første flybilletter på plads, og også nogenlunde har gjort dig tanker om feriens længde. USA er optimal at opleve gennem en campervan eller autocamper. Det skal også bestilles i god tid, og hvor der samtidig også kræves en slutdato. For ikke at komme ud i ekstra omkostninger, anbefales det altså, at du nogenlunde har en idé om rejsens længde. Det samme gælder overnatningssteder. Det er en fordel af booke nogenlunde på forhånd, så du ikke altid skal stresse over det under rejsen eller ferien. Hvis du rejser i højsæsonen kan du nemlig risikere ikke at få en plads på en campingplads eller en overnatning på et hostel, motel eller hotel.   

Vælg en rute

Når du tager på roadtrip i USA er det også en god idé at planlægge en rute. Hvad står på din must-see liste og hvor lang tid skal du bruge ved de forskellige steder? Det er et spørgsmål du bør gøre dig overvejelser omkring, inden du tager afsted. På nettet kan du finde rigtig meget inspiration på gode ruter, hvilket sikrer at du får set alle de seværdigheder og naturparker man skal have set. Eksempelvis er det en god idé at afsætte lidt ekstra tid af til byerne, da der oftest er rigtig mange spændende attraktioner og ting at se. Man kan ikke sige, at man har oplevet hele byen på bare to-tre dage. En uge er et bedre bud. Men det kommer selvfølgelig igen an på dine behov og ønsker til rejsen. Hvis du er mere til naturen, skal du selvfølgelig afsætte mere tid til det. Og huk at nyd det med et godt glas vin om aftenen. Du kan også få inspiration til roadtrip ruter i USA her.

Forbered dig  

Udover det praktiske, er det også en god idé at forberede sig på de kulturelle aspekter i landet. Du kan købe rejseguides, hvor du både kan læse om destinationer, seværdigheder, attraktioner, mad og kultur. USA er som mange andre lande også kendt for sin mad – meget fedtet og usundt mad er nok de typiske karakteristika. Men frygt ej. Der er også en masse andre muligheder. Men man kan ikke tage til USA uden at smage deres burgere, donuts, tage på diner eller opleve deres popcorn med ekstra smør i biograferne. Det er en del af oplevelsen. I forbindelse med maden, skal du også være opmærksom på, at man i i restauranter forventer at der betales 15-20 % oveni selve prisen for maden. Det skyldes, at drikkepengene i mange tilfælde udgør en del af tjenernes løn. For ikke at skabe dårlig stemning, er det altså et must – og det du bør være forberedt på. Læs altså lidt om de kulturelle forhold inden du tager afsted, så du ikke kommer galt afsted.

About skribent