Der er skiftedag i Tivoli i disse dage.
Først rykkede Brdr. Price ind med ny restaurant, og så rykkede Henne Kirkeby Kros chefkok, Allan Poulsen, ind i Tivolis stjernerestaurant Nimb.
Allan Poulsen har om noget været med til at skabe den succes, Henne Kirkeby Kro har opnået, men fra 1. april 2012 skal han altså være chefkok på Nimb Herman, der skifter navn til Louise Nimb. Hidtil har den københavnske restaurant heddet Herman i Nimb efter chefkokken Thomas Herman.
Nimb Herman har allerede en af de eftertragtede Michelin-stjerner, men den forsvinder med vagtskiftet, så Allan Poulsen nu skal til at generobre den.
Og samtidig med chefkokkeskiftet fra Henne Kirkeby til Tivoli, henter Henne Kirkeby Kro en af Tivolis største restaurant-personligheder til det vestjyske.
Allan Poulsens afløser bliver nemlig ingen ringere end Paul Cunningham, der har slået sine kulinariske folder i en anden af Tivolis flagskibe, The Paul.
Fra sæsonens start den 30. marts skal den kendte Michelin-kok fra The Paul overtage styringen af Henne Kirkeby Kro.
“Jeg glæder mig som et lille barn. Jeg har altid drømt om at arbejde på en restaurant med egen køkkenhave og få lov til at udvikle mit køkken til nye højder. Jeg kan allerede mærke safterne stige. Naturen og kroen er fantastisk og når jeg har været “on the road” i Jylland som gæstekok, er jeg altid blevet modtaget med åbne arme,” siger Paul Cunningham.
“Vi skal ha’ mere saft, kraft og livsglæde – lige nu buldrer det med nye idéer i mit hoved, og så glæder jeg mig også til at arbejde med familien Skouboe, som har brugt mange ressourcer og meget hjerteblod på at få Henne Kirkeby Kro derhen, hvor den er i dag. Min gamle ven Garrey Dawson, som jeg mødte på Fat Duck i London er der jo også, han har sammen med sine folk været grundsovsen i kroens gode resultater. Vi har tit talt om at arbejde sammen – og så flaskede det hele sig,” siger Paul Cunningham.