Strandlyst – en perle på Samsø


Med foråret over os er der god anledning til at se frem mod aktiviteterne når nætterne blive kortere og dagene lyse og varme. Redaktionen har tidligere besøgt Samsø, hvor vi gæstede det lille ekskslusive hotel Strandlyst, og der drømmer vi os stadig tilbage til.

Samsø er nemlig meget andet end kartofler og skøn natur. Det er også forkælelse i afslappende omgivelser, hvor servicen er god og nærværende.

Efter en stor modernisering og tilbygning slog Strandlyst Hotel & Relax dørene op i maj 2008 som et lille intimt hotel, hvor man næsten føler føler sig som ven af huset snarere end en betalende gæst.

Der er tale om et lille stilfuldt designerhotel placeret i Ballen på Samsø, og her finder man elegante rammer om en afstressende ferie. Strandlyst kombinerer nemlig intim hygge med design og luksus.

Pool på Hotel strandlyst SamsøHotellets pool, der bestemt er en svømmetur værd ved aftentide.

Vi tog færgen til Samsø og kørte til den charmerende lille havneby Ballen, hvor vi indlogerede os på Strandlyst Hotel & Relax, der ligger tæt på både strand, golfbane og natur.

Hotellet har plads til 23 gæster, der kan nyde designermøbler fra den amerikanske designerduo Charles og Ray Eames, og badeværelserne er med Philippe Starck sanitet. Her kan man pladske i badekarret og se på stjernerne samtidig.

Hotellets midtpunkt er dog den store, centrale terrasse, hvor gæsterne kan slænge dig i loungemøbler ved den tjekkede lille pool og spa.

Frokosten og aftensmaden kan naturligvis serveres på terrassen og restauranten er bestemt et besøg værd, for her serveres veltilberedt mad baseret på Samsøs egne råvarer.

Vi nød blandt andet en 4 retters menu med ristet pighvar med grønne asparges og en super lækker hollandaise sauce, dernæst en enorm entrecote med lækre friske kartofler, majroer og meget velsmagende rødvins glace.

Næste anretning var lidt friske oste og derpå afsluttede vi med en dessert af lakridsis, ananas og chokolademousse.

Pejsen på Hotel strandlyst samsøDer blev tændt op i pejsen, mens gæsterne nød en drink i den stille sommeraften.

Hotellet ejes af modemanden Tommy Hyldahl, der er direktør for Metropol og hotellet bruges ofte af indehaveren selv og dennes forretningsforbindelser eller til events.

De stilfulde og moderne omgivelser med lounge, pool og spa gør tilsammen det lille luksuriøse Strandlyst Hotel & Relax til en perle på Samsø.

Vi håber snart at vende tilbage til flere afstressende feriedage med skøn mad.

Fakta
Strandlyst Hotel & Relax (5 stjerner)
Strandvejen 12
8305 Samsø
Telefon 86 59 19 36
www.strandvejen12.dk

About skribent