Summerbird

Har man en gang sat tænder i en Grand Cru Flødebolle med marcipanbund fra Summerbirds kollektion forstår man hvorfor dette lille danske chokolaterie hører til i den europæiske superliga.

Det er den slags luksus, som man bare skal tage sig råd til. Glem alt om et dusin fabriksfremstillede skumboller med klæg æggehvidemasse og tarveligt tynd chokoladeovertræk, som de fleste af os hiver ned fra tilbudshylderne i discountbutikkerne i tide og utide.

Ganske vist kan man få en hel kasse flødeboller i et lavprisvarehus for samme pris, som en enkelt Grand Cru flødebolle fra Summerbird, men jeg vil til enhver tid hellere spise lidt men udsøgt god kvalitet, frem for oceaner af industriskum pakket ind i papirtynd chokoladeforfalskning.

Den ægte vare
Hos Summerbird er der dømt ægte chokolade hele vejen igennem det knasende lækre og sprøde lag, som omgiver en luftig og næsten fugtig æggehvidemasse. Bunden er ikke tør paplignende biscuit, men derimod den reneste og fineste marcipan. Ja, der er et næsten usandsynligt overflod i en enkelt himmerigs mundfuld. Man kan vælge mellem flere smagsvarianter og to størrelser; Grand Cru og Grand Cru Mini. Det skal bemærkes, at der i sidstnævnte absolut ikke er sparet på noget, undtaget størrelsen. Det er en mindre bid nuvel, men ikke desto mindre stadig et stykke af himlen.

Summerbird laver meget mere end ovennævnte flødeboller, men fælles for hele produktionen er de mest udsøgte råvarer, kompromisløst håndværk og denne særlige sans for smagfulde detaljer.

Bagmændene
Summerbird startede produktionen i 1992, som en udspring af den gastronomiske Grønlykke-familie (Falsled Kro, Kong Hans og Løgismose). Chef-chocolatier Michael Grønlykke stod i spidsen for dette appetitvækkende felttog. Og det kan han være stolt af. I dag har Summerbird såkaldte Boutiques (udsalgssteder) i København, Århus og Gøteborg med egenproduktion direkte i butikken. Desuden er der salg til en række udvalgte salgssteder og restauranter.

Summerbirds chokolader skal nydes friske og man insisterer på en holdbarhed på ikke over 4 måneder, hvor fabriksfremstillede chokolade og flødeboller godt kan ligge i æskerne flere år.

Marcipanen er Summerbird’s stolthed, hvor de med et uhørt højt indhold af spanske Valenciamandler (75%) og blot 25% sukker, opnår en ren og forfinet smag.

Summerbird modtog i 1996 Det Gastronomiske Akademis pris. Summerbird er i “Smag og Behag” kåret som nr. 1 blandt Europas bedste marcipaner.

About skribent