Table for one, please!

Et besøg på Hard Rock Cafe i Københavns centrum var både en dyr, kold og skuffende madoplevelse. 125 kroner for en halvkold burger uden smag er for ringe. Vel er Hard Rock Cafe et internationalt koncept – i sin oprindelse rendyrket amerikansk og siden eksporteret globalt. Alligevel slår det denne anmelder med en vis undren, da personalet på den høflige indledning ved ankomsten “Jeg vil gerne bede om et bord til en, tak” undrende svarede “Sorry sir?”

Smilet kom først frem da jeg slog over i det engelsk/amerikanske og gentog min forespørgsel: “Table for one, please?”

Et bord bliver da gjort klart, og et menukort placeret på bordet omtrent samtidig med ordene “Are you ready to order, sir?”

Nu var det mit første besøg i denne amerikanske hård rock cafe, og derfor udbad jeg mig smilende bare fem minutter til at gennemskue menukortet, men bestilte dog en cola i ventetiden.

Angiveligt kan man på Hard Rock Cafe opleve den gode mad, den fantastiske betjening og den amerikanske stemning, altimens den gode musik følger med, når man nyder sig måltid.

Køkkenet er det amerikanske og indretningen holdt i en mørk stil med mange trofæer fra rockhistorien. Menukortet er ikke helt så let at overskue, og valgmulighederne er mange. Efter nogen overvejelse faldt valget på en Big Cheese som er den efter sigende berømte 10 oz burger (283 gram) med tre stykker ost efter eget valg.

Noget valg præsenteres man dog ikke for, så tjeneren tog imod ordren uden at spørge til det foretrukne ostemærke – der ved serveringen afsløredes som Cheddar. Et nærmere eftersyn af menukortet viste faktisk, at man selv kunne vælge, men den mulighed havde tjeneren øjensynligt ikke sat sig for at tilbyde denne dag.

Og nu til ventetiden. På en meget stille eftermiddag i skolernes vinterferie måtte jeg vente godt 25 minutter på min bestilling. Og det kunne undre lidt. I hvert fald lykkedes det køkkenet/betjeningen at lave den samme bestilling til bordet ved siden af og servere denne 5 minutter før min ordre – til trods for at nabobordet bestilte deres 5 minutter efter mig.

Enten kludrede køkkenet i ordren eller også blev de tre cheeseburgere lavet på samme tid, mens min blot fik lov at stå 5-10 minutter i køkkenet inden serveringen. Da den endelig nåede frem til bordet kunne meget nemlig tyde på at den ekstra ventetid var blev anvendt som udstillingsmodel på køkkenbordet.

Bollen var nemlig både kold og blød og selve bøffen langt fra varm – i allerbedste fald lunken. Og lige så stor burgeren er, lige så stor var skuffelsen. Kødet var ellers Angus-kvæg, men det smagte ganske enkelt ikke af noget som helst. Efter et større håndarbejde med saltbøssen lykkedes det dog at fremtrylle lidt smag, men det var altså ikke køkkenets fortjeneste.

Også de medfølgende pommes frites var en grov omgang. Desværre ikke kun fordi de var tilnærmet håndskårne, men fordi også de var kolde og bløde. Bløde i skorpen og endnu blødere og nærmest helt kolde i midten, der egentligt bedst beskrives som en slags kold kartoffelmos. Ikke denne anmelders favorit. Serverer man pommes frites skal de være gloende varme og især sprøde uden på.

Når man tilmed tager i betragtning, at cheeseburgeren kandiderer til en af landets dyreste med en pris på 125 kroner, så var det en meget skuffende omgang på Hard Rock Cafe.

Der er flere gode råd, der kunnes videreformidles, hvilket for en sikkerheds skyld gøres bedst på engelsk/amerikansk, så der ikke går noget tabt i oversættelsen.

Make it tasty – not tasteless.
Serve the burger hot – not cold.
Set prices right – not high.

Indtil da forbliver oplevelsen på Hard Rock Cafe i København “A table for one”. Her skal jeg ikke invitere andre på samme oplevelse.

Fakta
Karakter: * (1 stjerne)
Hard Rock Cafe Copenhagen
Vesterbrogade 3
1630 København V
Ved Tivoli

About skribent