Tag på gastronomisk ferie i Danmark

Er du en af dem, der mener, at den gastronomiske oplevelse er en stor del af ferien? Så vil det være en oplagt idé at holde ferie i Danmark i en af de byer, hvor maden og vinen er af højeste kvalitet.

En del mener, at hvis man skal tage på en gastronomisk ferie, så er man nødsaget til at rejse til Italien, Frankrig eller lignende for at få sådan en oplevelse. I virkeligheden er det ganske unødvendigt at rejse ud af Danmark for at kunne vinge dette krav af på listen. I blandt andet Blåvand, København og Skagen er der adskillige restauranter, der går op i, at deres mad er af højeste kvalitet og af lokale råvare. Når man vælger at tage på gastronomisk ferie i Danmark, ved man desuden også, hvad man får serveret, og det er nemlig ikke altid tilfældet i udlandet.

Blåvand
Blåvand er kendt for dens børnevenlige strande, men udover det byder den også på kvalitetsmad til dig, der gerne vil på en gastronomisk ferie. Selvom byen ligger ved havet, er det ikke kun fisk, der bliver serveret rundt omkring på caféer og restauranter. Steder som blandt andet Hr. Skovs Gourmetunivers tilbyder kulinariske- og smagsopleveler udover det sædvanlige, som ikke har med fisk og skaldyr at gøre. Dog er der selvfølgelig også restauranter, hvor der serveres fiskeretter af høj kvalitet som f.eks. Blåvands Fiskerestaurant.

I Blåvand er der desuden masser af luksus sommerhuse. Disse sommerhuse indeholder alt, hvad hjertet begærer, når det kommer til luksus, og du kan derfor være sikker på at få en fuldendt og skøn ferie, hvis du sætter prikken over i’et med et luksus sommerhus. Overvej evt. dette luksus sommerhus i Blåvand, så du kan få den bedste ferie i skønne omgivelser.

København
Danmarks hovedstad summer af kulinariske oplevelser, og der findes næsten ikke noget mad, som man ikke kan få serveret på nogle af byens mange restauranter. Hvis du tager på gastronomisk ferie til København, så må du endelig ikke gå glip af at prøve en af byens 15 Michelin-restauranter, eftersom du her er sikret et måltid ud over det sædvanlige, prøv f.eks. Noma, der er inspireret af det nordiske køkken. København er også en af de byer, der har ladet konceptet ved navn Streetfood blomstre op, hvor 35 gadekøkkener med mad, der er inspireret fra hele verden, er samlet ét sted. En gastronomisk ferie til København kan altså betyde kulinariske oplevelser fra hele verden.

Skagen
Skagen er et af de mest populære feriesteder i Danmark, og her bliver der lagt stor fokus på kvalitet, når det gælder maden. Byens mange restauranter er berømte for deres høje kvalitet, og nogle af Danmarks bedste kokke er med til at sørge for, at du som besøgende får den bedste oplevelse ud af din gastronomiske ferie hertil. At Skagens restauranter arbejder med så høj kvalitet, skyldes da også, at Gastronomy Skagen365 blev stiftet, som er et samarbejde mellem nogle af Danmarks dygtigste kokke, restauranter og fødevareproducenter.

Blandt andet er Restaurant De 2 Have, Restaurant Kokkenes, Skagen Fiskerestaurant, Restaurant Drachmann, Hyttefadet og Brøndums Hotel en del af dette samarbejde, og de er derfor et besøg værd, hvis du tager til Skagen. En af nøgleingredienserne på mange af restauranterne er frisk fisk lige fra havet. Derudover er byen også kendt for Skagen-skinken og økologiske Angus steaks, og du kan derfor ikke tage hjem fra Skagen uden at have prøvet disse specialiteter – selvfølgelig suppleret af god vin. Går du om bord i en af de lokale fiskeretter, har vinverdenen.dk lavet en fin lille guide til vine, der går godt til alt godt fra havet.

About skribent