Talisker Storm

Talisker, den berømte Single Malt Scotch Whisky fra Isle of Skye, får et nyt familiemedlem med præsentationen af Talisker Storm.

Denne helt nye whisky er en fyrig og sprudlende variant af Talisker, skabt til at glæde de mange tilhængere af den berømte whisky. Den er mere intens og røget med maritime toner afrundet af Talisker’s signatur af varm sødme.

Whiskyen blev lanceret i 2013 hos indenlandske forhandlere og whiskyspecialister på udvalgte europæiske markeder.

talliskerstorm

Producenten lover sødme, varme og maritime noter i smagen.

Ren guld af udseende og sammensat af Diageos Master Blenders fra både foryngede og genfyldte fade af forskellig alder leverer Talisker STORM en perfekt balance mellem en levende destillerikarakter og en blødere, træagtig fyldighed. Whiskyen er aftappet ved den traditionelle Talisker-styrke på 45,8% ABV uden alderserklæring.

”Den søde varme og salte, pebrede eftersmag, der er symbolet på Taliskers karakter, er omhyggeligt forstærket gennem en dygtig blanding af Talisker-fade af forskellig alder. Den udtalte maritime karakter opnår en dybere intensitet”

Prismæssigt ligger Talisker STORM mellem Talisker 10 år og Talisker Distillers Editions.

Vi ønskede at fokusere på destillerikarakteren, så vi opsporede nogle fantastiske lagrede Talisker whiskyer, berigede og fyldige af tiden i omhyggeligt foryngede fade, og forenede dem med en meget frisk destillerikarakter bevaret gennem modning i genfyldte fade. Resultatet er Taliskers unikke destillerikarakter, som er skabt af ældre, modne whiskyer forenet i én pulserende drik,” forklarer Master Blender Dr. Jim Beveridge forklarer, hvordan whiskyfremstillerne har udviklet denne stormfulde nye tilføjelse til en allerede berømt familie af meget markante single malt whiskyer:

Om Talisker
Talisker fortæller om sit hjemlands barske, forblæste skønhed ved det vilde hav på Isle of Skye. Den kraftfulde whisky har siden 1830 været nydt af mange for sin havsalte næse, den tørvede, røgede karakter og pebrede eftersmag. Taliskers maritime tilknytning har ledt til tætte forbindelser til udfordringer på vandet, herunder verdens hårdeste roløb, Talisker Whisky Atlantic Challenge, hvor besætninger fra hele verden i december 2013 ror fra De Kanariske Øer til Antigua.

Talisker 10 år og Talisker Storm distribueres bredt, mens Talisker 18 år, Talisker Distillers Edition og mere begrænsede og ældre varianter findes i specialforretninger.

Læs mere på www.malts.com og www.taliskerwhiskyatlanticchallenge.com

Hvis man har mod på at sætte whisky til mad, så er her to opskrifter, hvor man med fordel kan servere Talisker Storm i et stort vinglas med is og  friskkværnet sort peber.

Black Pebber Crab
Blåmuslinger med chili

About skribent