Pancakes

Top 3: De mest populære retter i 2017

Kalenderen har endnu engang rundet de 365 dage i 2017. Det betyder ikke kun, at vi begynder et nyt og godt år, det betyder også, at det er på tide at gøre op med, hvad der skete i det forgange år. Et af områderne, hvor der altid sker meget nyt og spændende, er på den gastronomiske front. Danskerne er på nogle punkter meget traditionsbundne, mens vi stadig holder af at prøve nye ting og få nye, spændende kombinationer ind i vores køkkener. Af denne årsag kigger vi her tilbage på 2017 og på de tre mest populære retter.

Denne top 3 er baseret på antal besøgene på hurtigmums.dk blandt deres opskrifter. Læs hele top 10 over de mest populære retter i 2017. Denne liste rummer alt fra upcoming og trendy blomkålsris til en varm og vinterlig mørbradgryde. Noget så simpelt som et blødkogt æg og snobrødsdej har også været populært, mens retter som andebryst til Mortensaften og ovnbagt laks også er at finde på listen. Mere konkret ser Hurtigmums.dk’s top 10 liste ud som følgende:

  1. Blomkålsris
  2. Andebryst
  3. Mørbradgryde
  4. Blødkogt æg
  5. Gullasch
  6. Snobrødsdej
  7. Ovnbagt laks

Vil du hellere se top 3, så får du dem serveret her.

Pandekager til mange formål – en rigtig nationalret

Præcis som i Rasmus Klump, så ligger pandekagerne hos danskerne højt på hitlisterne. Det klinger da også lidt af nationalret, når man siger pandekager. De går til mange formål og kan spises alle tider på året. Det er da også sandt, at alle elsker pandekager. Ikke mindst fordi de går fortrinligt med Nutella, sukker, marmelade eller is, men netop fordi de også kan bruges til andre formål.

Med få justeringer i opskriften står du med en bunke pandekager, som er klar til hakket kød og grøntsager. Det er en ægte klassiker i de danske hjem, som enhver familie kan hygge sig med. Stegt i rigeligt med smør får du sprøde kanter, og alle ved, at der er intet som at se far flippe pandekagen i luften. For at hædre retten får du lige fem ekstra tricks til endnu bedre pandekager:

  • Det kan være en langtrukken proces at lave en større portion. Benyt derfor et varmt fad til de færdige pandekager, eller dæk dem over med stanniol
  • Med en enkelt spiseskefuld af kakaopulver bliver resultatet til chokoladepandekager
  • Benyt halv mælk/halv øl i din opskrift, og få endnu sprødere pandekager
  • Eksperimentér gerne med lidt ekstra ingredienser, eksempelvis lidt kardemomme og revet appelsinskal op til jul
  • Tilføj en smule danskvand og gør dem ekstra luftige ved servering

Amerikanske pandekager slår den danske variant

På andenpladsen over Hurtigmums.dk’s mest besøgte opskrifter finder vi den danske pandekages buttede bror. Den amerikanske pandekage er tilsyneladende også enormt populær, og der er stor lyst til at lave disse i de danske hjem. Den buttede bror er dog heller ikke værst. Den er markant mere luftig, og de er især populære til de lidt finere anledninger som brunch, lækker morgenmad eller måske til Valentines Day.

Den amerikanske pandekage har du med garanti set før eller siden og sandsynligvis overhældt med ahornsirup. Sådan smager de da også helt eminent. Men faktisk rummer den også mange andre muligheder. Du kan spise den med de samme søde ting som med den danske pandekage, men især til brunch excellerer denne version. Den er nemlig suveræn med eksempelvis lidt frugt, bacon og måske lidt flødeost. Eller måske noget mere bittert til den søde juice som eksempelvis græsk yoghurt eller creme fraiche. Med andre ord er den oplagt til en klassisk brunch.

Og vinderen er… chokoladekagen

Der findes et utal af varianter af chokoladekager. Hvert hjem og hver en mor bager dem på forskellig vis, lige som at alle foretrækker dem mere eller mindre bløde og cremede. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at danskernes favoritkage er den med chokolade. Så snart man ser et stykke, så løber tænderne i vand. Det er en simpel kage, men den kan endda forbedres:

  • Sørg for, at alle ingredienser har stuetemperatur. Det giver en mere luftig kage og nemmere dej.
  • Læg æg i vand for at varme dem op, og lad smøren stå fremme.
  • Chokolade kan kombineres med stort set alt lige fra banan, revet appelsinskal eller pebermynte. Find din egen variant, og lav din yndlingschokoladekage.

About skribent