Travlhed på Raadhus Kaféen

Vi har flere gange frekventeret Raadhuus Kafeen og hver gang med udmærket resultat. Det var derfor med stor appetit vi indfandt til en frokost i de hyggelige lokaler.

Med etableringen i 1924 er Raadhus Kafeen et af de ældste serveringssteder i Aarhus. Med Arne Jakobsens rådhus som nabo, bydes man indenfor til en god dansk madoplevelse, serveret i en uformel og hyggelig atmosfære.

I sagens natur har det været med skiftende ejere i de mange år, men grundlæggende er der fokus på solid dansk kost. Og det er ingen skam. Hvis man vel at mærke har tid til at servere den.

Vi havde belært af skade valgt at bestille bord, så vi ikke skulle gå forgæves. Det er en klog disposition, for der er nærmest  trængsel omkring bordene. Restauranten er populær, ikke mindst blandt det lidt ældre publikum. Vores første besøg daterer sig mere end 25 år tilbage i tiden, og selvom vi endnu hverken bruger forlorne tænder eller paryk, kan man vist godt hævde, at vi tilhører det modne publikum.

Vi havde medbragt stor appetit – det kan slet ikke betale sig at besøge stedet uden, for portionerne er gavmilde. Sulten var medvirkende til at vi var blandt de første gæster der dukkede op, men i de små to timer vi sad der, væltede det ind og det blev tydeligt at bemandingen havde mere end svært ved at følge med.

Vi besluttede os ret hurtigt for at prøve den mindste frokostanretning som lokker med sild, fiskefilet, roastbeef, mørbradbøf og lidt ost. Lidt øl og sodavand blev bestilt til at skylle ned med og kort efter ankom først ombæring. Det drejede sig om fiskepartiet med velsmagende Christiansøsild med rå æggeblomme (stedet serverer ikke andet og tak for det!).

Den lune og friskstegte fiskefilet bød sig til i miniatureform med to små, men meget velsmagende bidder og hjemmerørt remoulade. Ikke en finger at sætte på det. Det var virkelig velsmagende og sammen med lækkert rugbrød og fedt var første akt en glimrende oplevelse.

Desværre var der nu så mange gæster, at travlheden var tydelig. Det trak overskuddet væk fra tjenerne og vi måtte vente 40 minutter på at få anden ombæring af vores bestilling. Det er ganske enkelt alt for lang tid uden hverken et smil eller en forklaring med på vejen. Vores glas havde da været tømt længe, men tjenerne havde end ikke tid til at foretage det ellers ret oplagte mersalg og spørge om vi kunne drikke mere.

Til en pris på 175 kroner for den lille frokostanretning sniger Raadhus Kafeen sig akkurat op på 3 stjerner for præstationen denne fredag i marts 2012. Samlet endte vi på 430 kroner for to personer, og det er rimeligt for en frokost af gode råvarer, men det manglende nærvær i betjeningen trækker en del ned. Succes (og mange gæster) må aldrig blive en hindring for god service.

Læs også om vores besøg i 2007, hvor vi uddelte 4 stjerner.

Fakta

Karakter: 3 stjerner
Raadhuus Kaféen
Sønder Allé 3
8000 Aarhus C
+45 8612 3774
www.raadhuus-kafeen.dk

About skribent