Køkkenudstyr

Udstyr til den seriøse madelsker

For den seriøse madelsker og ultimative madnørd, er det vigtigt ikke at gå ned på det rette køkkenudstyr. Dette gøres blandt andet ved at erhverve sig redskaber af god kvalitet og at holde sig opdateret på tidens kulinariske trends. En rigtig madelsker har sit knivtøj i orden, tjekker ofte sine mange opskriftsamlinger, henter hjælp fra diverse inspirationskilder, er vild med at eksperimentere i køkkenet og fuldender sine retter med den rette drikkelse. Hvad enten du kategoriserer dig selv som den ambitiøse og seriøse på madfronten, eller du blot har brug for en gave til din madglade ven eller veninde, har du her en række ting, du ikke må være foruden i dit køkken.

De rette køkkenredskaber

For den seriøse madelsker er dårligt og sløvt køkkenudstyr en stopklods for spændende og ambitiøs kogekunst. Med det rette køkkenudstyr forløber madlavningsprocessen hurtigere og lettere, og det er derfor vigtigt at erhverve sig køkkenredskaber af ordentlig kvalitet. Det er især de faste inventarer som solidt kogegrej og skarpe knive, det er vigtigt at holde i sit køkken. Dette kan eksempelvis være rustfrie kvalitetsgryder og -pander fra Eva Trio eller de japanske madlavningsknive fra Global. Dit knivtøj er et af de vigtigste redskaber i dit køkken, og en kniv er ikke blot en kniv. De skal både ligge godt i hånden og give et skarpt snit. Med Global-knive får du et rustfrit og skarpt stålredskab med høj styrke og stor holdbarhed. Global-knive er både for den professionelle, madnørden og amatørkokken. De kan købes her.

Gode inspirationskilder

Som madnørd og ambitiøs madelsker er det vigtigt at udstyre sig med god kogebogslitteratur til at opnå en lækker, forskelligartet kogekunst i sit køkken. Med gode inspirationskilder kan du udvide din kulinariske horisont og forbedre dine kokkeevner. Med forskellige opskriftsamlinger undgår du at gå ned på inspiration til din madlavning, og du kan eksperimentere med hundredevis af retter, du ikke vidste eksisterende. Der findes et hav af æstetisk flotte, detaljerede og velskrevne kogebøger, som du kan udstyre dig med i dit køkken. Du har hermed mulighed for at byde dine gæster på velsmagende græske retter, autentiske mexicanske specialiteter og spændende udpluk fra det libanesiske køkken. Med bogen ”Noma – tid og sted i det nordiske køkken” kan du kaste dig ud i udfordrende og avanceret nordisk kogekunst med sjove, finurlige råvarer.

Hjemmebaren

En lækker ret er ikke fuldendt uden et lækkert glas til ganen, hvad enten den lyder på en rødvin fra årgang 93, en kølig, sød rosé til en flot sensommeraften, en krydret hjemmemikset cocktail eller en bitter lokal specialbryg forbeholdt lidt hjemlig hygge. En rigtig madelsker bør have både udvalget og udstyret i orden i hjemmebaren, så enhver ret kan kombineres med den rette drik. Dette gælder udstyr lige fra den 3-delte cocktailshaker til en japansk jigger, unikke whiskykarafler og pæne, klare vinglas.

At servere et godt, vellykket måltid er en helhedsoplevelse, så det dur derfor ikke at servere en fem-stjernet middag med en dertilhørende halvlunken Carlsberg fra det nærmeste supermarked.

About skribent