Underholdning til middagsselskaber

Vores madkultur har ændret sig. Hvor vi før i tiden gjorde en dyd ud af at invitere hinanden på middage, er det i dag mere normalt at invitere hinanden ud at spise. Derfor ser man flere og flere hele selskaber på restauranter rundt omkring end før. Dette skyldes at dagens hovedperson har valgt at prioritere tid og nærvær med sine gæster over hjemlig hygge og en kende stress over madlavningen.

Derfor har muligheden for underholdning til middagsselskaber også ændret sig. For hvor det tidligere kunne bestå i en gåtur i nabolaget, fremvisning af de seneste feriebilleder eller et brætspil, så stiller restaurantbesøg et nyt krav til værtens opfindsomhed. Derfor har vi samlet fire forslag til, hvordan du kan undgå pinlig tavshed på restauranten.

Lav en lille quiz

Hvis du vurderer at lydniveauet på restauranten er til det, så kan du lave en lille quiz, som du kan teste dine venner og familie i. Det kan enten være en quiz omhandlende dig eller gæsterne, eller det kan være helt generelle spørgsmål, som for eksempel hvornår blev elektricitet opfundet og lignende. Begge dele bidrager uanset hvad til snakken både under og efter quizzen.

Er dine gæster meget konkurrencemindede, kan du medbringe en form for præmie til vinderen – bare pas på I ikke forstyrrer resten af restauranten for meget.

Dinner and show

En af de nemmeste løsninger – og også den, mange virksomheder vælger til julefrokoster – er simpelthen at bestille mad og underholdning samlet. Det kan for eksempel være show undervejs i middagen, eller du kan vælge en restaurant der har samarbejde med en comedy klub, hvor I bagefter kan gå hen.

Nogle vælger også at hyre underholdning der kommer på restauranten – dette kan dog kun anbefales hvis I har jeres eget lokale – med mindre I vil levere underholdning til de resterende gæster på restauranten også selvfølgelig.

Opgaver til gæsterne

Du kender det sikkert fra en firmajulefrokost eller en gymnasiefest: de små sedler under tallerkenerne, der tvinger dig til at gøre pinlige ting, som for eksempel at spise af sidemandens mad. Det behøver dog ikke være helt lige så pinligt, hvis du vil give dine gæster noget at lave, når I er ude at spise.

Små uskyldige sedler som ”Sig skål mindst fem gange undervejs” eller ”Ros brødet uhæmmet meget” kan få dine gæster til at hygge sig ganske fint med deres små missioner, samtidig med de prøver at spotte de andre gæsters opgaver.

Samtalekort

Er du helt sikker på at samtalen hurtigt vil forstumme – for eksempel hvis det er alle dine nye kollegaer du har inviteret ud – så tøv ikke med at bruge samtalekort. Det er ofte en god måde at lære hinanden at kende på, og efter en lille håndfuld kort kommer samtalen oftest til at glide mere flydende efterfølgende.

Det handler nemlig om at få kastet nogle emner op i luften, som dine gæster så kan gribe og benytte sig af, når de fortsætter samtalen på egen hånd. Hvis det går helt galt, så kan du altid medbringe et fotoalbum med dine feriebilleder fra 2003.

About api-user@api.flavo.io