Verdens dyreste øl er dansk

Verdens dyreste øl er dansk og hedder Carlsberg Vintage. Et nyt dilemma kan komme til at udspille sig under den daglige indkøbstur: Skal man købe 20 kasser tilbudsøl eller en enkelt årgangsøl?

Begge dele kan man nemlig få for omkring 2.000 kroner, da Carlsberg lancerede verdens dyreste øl kaldet Jacobsen Vintage. Der kom kun tre årgange Vintage no. 1, no. 2 og no. 3.

De blev udgivet i årene 2008, 2009 og 2010 og prisen var unik som årgangene, nemlig henholdvis 2008, 2009 og 2010 kroner per flasker.

Den høje pris skyldes til dels de eksklusive råvarer, men også det simple forhold, at der alene fremstilles 600 eksemplarer af årgangs-øllen. Den dyre øl skulle smage lidt af svesker, vanilje, egetræ og karamel. Smagen er fyldig med en let og afrundet lang bitterhed. Farven er ifølge oplysningerne kastaniebrun med Café au lait farvet skum.

 

aleno3

Et udvalg af de dyre flasker.

Jacobsen Vintage no. 1 er en såkaldt Barley wine og øllen er lagret på franske Côte d´Or egetræsfade i J.C. Jacobsens originale kælder fra 1847. Øllen skulle egne sig fortrinligt til en blåskimmelost, cremet chokoladekage eller en lækker Créme Brulée.

Den nye Jacobsen Vintage kan købes på nogle af Danmarks fineste restauranter i form af Noma, Kong Hans Kælder og Prémisse, men også Coop havde sikret sig 40 flasker af den eftertragtede øl, der blev sat til salg på nethandelspladsen NETtorvet.dk.

Øllen har en alkoholprocent på 10,5 og bliver solgt i flasker af 37,5 centiliter. Den nye øl er fordelt på fire serier med en etiket, der er et litografisk tryk fra sten af Frans Kannik.

Om øllen er pengene værd som smagsoplevelse står hen i det uvisse, men som samlerobjekt vil den formentligt holde prisen. I øvrigt er Carlsberg Vintage dobbelt så dyr som den amerikanske øl Utopia, der hidtil har været verdens dyreste øl.

About skribent