Verdens dyreste sandwich

Verdens dyreste sandwich kan købes i England og koster omkring 1.100 kroner for en enkelt anretning.

Der er mange overvejelser når frokosttiden melder sig.  Er man rigtig lækkersulten og træt af den hjemmesmurte madpakke, der kun så lækker ud da den blev smurt dagen i forvejen, kan man i stedet sætte tænderne i verdens dyreste sandwich.

Sandwichen kan erhverves for den nette sum af en knitrende ny 100 pund seddel. Det svarer til 1.075 danske kroner. Det kræver dog, at man tager til England og besøger von Essen Hotels, der er en kæde af luksushoteller og slotte i landlig idyl. Nærmere bestemt er det landstedet Cliveden i Berkshire og chefkokken James Parkinson, der står bag denne delikate og dyre lækkerbisken.

Hvis tænderne løber i vand er det ikke så underligt. Den nye von Essen Platinum Club Sandwich er en variation over den klassiske club sandwich, der menes at være opfundet i slutningen af det 19. århundrede. Prisen på £100 skyldes især valget af helt ekstraordinære ingredienser.

Blandt de tre lag af friskbagt surdejsbrød med letsmurt mayonaise gemmer sig blandt andet fine strimler af Iberico skinke, der er lufttørret i 2½ år. Dertil er skårne skiver af poulet de Bresse, der er en høne fra Bourgogne.

Skær dertil et par kogte vagtelæg, drys lettørrede italienske tomater henover og afrund med årstidens bedste friskplukkede salat. Den dyreste ingrediens er dog høvlede strimler af hvid trøffel, der med en kilopris på omkring 25.000 kroner står for omkring en fjerdedel af hele måltidets pris.

Skær derpå sandwichen i to dele og server på husets fineste stel – og vupti – så har man skabt en von Essen Platinum Club Sandwich. Med en samlet vægt på 530 gram burde den mætte selv de mest lækresultne gastronomer.

Hotellets sandwich er nu officielt anerkendt af The Guinness Book of World Records som verdens dyreste af slagsen. Og der er ikke kun tale om en smart reklamefremstød for hotellet. Der sælges faktisk en del af de nye sandwiches til meget tilfredse kunder, hvis eneste anke er, at måltidet næsten er for overvældende.

Og til den pris er det dyrt at levne.

About skribent