Verdens dyreste vodka

divavodka
Diva Vodka kommer fra Skotland og med en pris på op til 540.000 pund, er det verdens dyreste vodka.
I sagens natur er det ikke vodkaen alene, som retfærdiggør prisen på knap 6 millioner danske kroner for den dyreste model. Heller ikke selvom den ædle drik filtreres gennem ædle stene og diamantstøv, inden den hældes på flasker. Nej, den eksorbitante pris stammer fra de ædle stene, som flasken indeholder. Et særligt glasrør i selve flasken bliver nemlig fyldt med ædelstene efter kundens valg og pengepung. Det gøres i samråd med de såkaldte Diva Vodka divaer, en kvindelig rådgiver som hjælper kunderne med at vælge de rette sten.

Smykkesten
Når flasken er tømt, og det bliver den jo hurtigt i et hjem, hvor der blandes bloody mary, så kan stenene fjernes fra flasken og bruges til smykker. På den måde bliver det en gave, som varer længere end den tid det tager en gennemsnitlig millionærhusholdning at mikse 10 bloody mary.

Reklamegimmick
Der er i sagens natur en vis reklameeffekt i at kunne bryste af verdens dyreste vodka, og forhåbningen er næppe at sælge mange eksemplarer af topmodellen. Der kan derfor også indkøbes mere rimelige modeller, til priser fra omkring 400 kroner. Der er endnu ingen dansk forhandler, hvorfor eventuelle interesserede er nødt til at kontakte Blackwood Distillers.

Man skulle jo tro at skotter og deres notoriske nærighed, ville udelukke et sådan produkt. Ikke desto mindre er det fra Skotland, at den lovpriste spiritus har sit oprindelsesland, nærmere bestemt Blackwood Distillers. Samme firma producerer også årgangsgin.

Diva navnet er i øvrigt ikke tilfældigt; der er nemlig en overvægt af kvinder i den øverste ledelse.

About skribent