Vinkælder i haven

Vi kender det sikkert alle. Vinflaskerne hober sig op skønt der gøres en ihærdig indsats for at nyde de velsmagende dråber. Pladsen kan hurtigt blive trang indendøre, og vinsamlingen skulle jo nødigt lide under pladsmangel.

Det problem er der dog en løsning på. Siden 2004 har  firmaet Rask Vin ApS forhandlet Rask Slott`s Vinkælder, der er er en patenteret vinkælder-løsning.

Ifølge producenten sikrer en vinkælder de optimale opbevaringsforhold for vin. Det sker ved at man fysisk graver vinen ned i haven, eller rettere etablerer en komplet vinkælder i haven. Dermed kan vinelskere løse et pladsproblem og opbevare vinsamlingen under perfekte forhold.

Er vinsamlingen vokset ud af det lille vinskab i hjemmet og har man stadig mod på at udbygge samlingen, så kan man altså vælge en komplet nedgravet vinkælder-løsning.

Med vinkælderen nedgravet i haven slipper man for at optage yderligere plads inden for, og samtidig er det som at træde ind i en helt ny vinverden.

En elegant trappe fører dig ned til en rustik trædør med håndsmedede hængsler lavet på en gammel smedje. Inde i vinkælderen afsløres en smuk lofthvælving og en fantastisk atmosfære.

Vin skal som bekendt nydes med alle sanser og vin er en livstil. Mange passionerede vindrikkere nyder at gå til vinsmagninger for at smage – dufte – og diskutere hvilke vine som man burde investere i. De indkøber i hundredvis af flasker til langtidsopbevaring, og for denne målgruppe er en vinkælder i haven måske sagen. Det sikrer i hvert fald optimale opbevaringsbetingelser, og kan sågar øge husets værdi.

En nedgravet vinkælder vil dog nok kræve lidt mådehold i købet af nye vine i en periode. Prisen for en komplet vinkælder er nemlig omkring en kvart million kroner, men så er det også leveret og etableret på hjemadressen med trappe og dør. Med denne løsning sørger Rask Vinkælder for, at vinkælderen nedgraves efter anvisning, udfører gravearbejdet, pakker vinkælderen ind i fugtbeskyttelse, tildækker den og monterer håndsmedet isolerende jerndør og etablerer nedgang til kælderen i granit eller brosten efter kundens ønske.

Nårt firmaet har levet den nøglefærdig vinkælder skal kunden blot åbne kælderdøren og fylde flaskerne på hylderne.

For yderligere information se www.raskvinkaelder.dk

About admin