I starten af februar 2014 tog redaktionen i skoven, nærmere bestemt Restaurant Varna med udsigt over Aarhus bugten.
Her havde vi bestilt bord til en særlig vintermenu. Vi ankom 18.30 og blev anvist vores bord, hvor der blev budt velkommen med lidt lækre snacks og en velsmagende Cava – Spaniens mousserende pendant til den rigtige Champagne.
Efter velkomstdrink & snacks stod aftenens første servering på marineret torsk med stenbidderrogn & vagtelæg; en virkeligt velsmagende og frisk mundfuld at starte aftenen med.
En af aftenens højdepunkter var dog mellemretten af ristet pighvar med jordskokker & trøffel, der blev overhældt med en varm og uhyre velsmagende jordskokkecreme ved bordet.
Her måtte den dybe tallerken stå sin prøve mod skeen, der blev kørt grundigt rundt mod bunden for at få det hele med. Fisken var stegt til perfektion og her var ganske enkelt tale om en yderst velsmagende anretning, der gik lige hjem.
Velsmag for alle pengene!
Hovedretten var Pata Negra, der kom i skikkelse af mørbrad og glaseret kæbe af Spansk Sortefodsgris, der blev serveret med selleri & morkler, og igen viste køkkenet hos Varna fra sin flotteste side. Mørt og lækkert, velsmagende og flot anrettet. Her manglede intet.
Desserten var en chokoladedessert med vanilje & kirsebær, og det var ligeledes en perfekt anretning. Den ene medspiser er tradtionelt svær at begejstre på dessertfronten, men denne aften blev tallerkenen nærmest slikket.
Desværre var der ikke helt så mange spisende gæster denne aften i vinterferien, og det var en skam, for til prisen ventede der en stor oplevelse.
Efter maden bød Varna på kaffe & sødt. Normalprisen for denne særlige “Vinterferie Menu” på Restaurant Varna var kr. 745,- per person inkl. vine, men onsdag og torsdag fik man det tilmed til kun 595,- for snacks, Cava, fire retter og gode vine, der blev skænket generøst. Det er en næsten uhørt flot sammenhæng mellem pris og kvalitet.
Der var enkelte svipsere undervejs, og en af tjenerne skænkede vinen som om han hellere vil være et helt andet sted. Da der skulle skiftes rundt på bestikket undervejs blev dette også gjort med en nærmeste irriteret facon, som også blev de øvrige borde til dels. Der var desværre flere af disse elementer, hvor det virkede som tjenerne afholdt generalprøve forud for de efterfølgende dage med bedre belægning, og det klæder naturligvis ikke en restaurant i denne liga.
Vi kvitterer dog med 5 meget store stjerner til Varna for deres vintermenu. Køkkenets præstationern på Varna var nemlig i top, også denne dag.
Fakta
Restaurant Varna
5 stjerner * * * * * * (se karakterskala her)
Varna Palæet
Ørneredevej 3
8000 Aarhus C
Telefon 86 14 04 00
www.varna.dk