Fantastisk frokost på Martino

En skøn dag på havnen ventede forude. Ikke fordi vi skulle ud at sejle, men fordi Marselis Lystbådehavn i Aarhus byder sig til med solskin og store bøffer. Og den kombination kunne redaktionen på Bord1.dk ikke takke nej til.

Vi har efterhånden været en del gange på de forskellige restauranter i havneområdet ved den populære lystbådehavn. Her er en skønsom blanding af kajakker, optimistjoller, speedbåde, oceangående sejlskibe og turister i alle aldre. Et af de bedre spisesteder på havnen hedder Martino og er placeret på førstesalen i en bygning med flot udsigt til master, bølger og på denne dag – en skyfri horisont med masser af sol.

Martino har efterhånden været med i mange år og har tidligere været af svingende kvalitet, men nu har stedet fundet fundet melodien igen, med duge på bordene og et fornyet menukort som er tydeligt inspireret af italienske dyder. Kortet byder på klassikere som pizza, carpaccio og pastaretter i forskellige variationer. Der er naturligvis også mulighed for at gå fiskevejen, bl.a. med fiskesuppe.

martino1

Meget lækker og velsmagende pasta med oksefilet og bacon.

 

Vores valg denne dag faldt på pasta med svampe og en ribeye på grill. Begge dele var fremragende og betjeningen var opmærksom under hele vores besøg. Vi var ikke helt nemme at stille tilfreds med bordet – for vi ville gerne have udsigt og sol og læ i en herlig treenighed. Der skulle lidt flytteri til, før det lykkedes, men tjeneren tog det hele med et imødekommende smil, som gjorde os godt tilpas og senere fulgte også et tilbud om et par varme tæpper.

Ventetiden var begrænset og kort tid efter bestilling stod en dampende varm pastaret med skønne svampe. Den smagte fremragende og til 168 kroner et glimrende valg til en mættende og fyldig frokostret.

Anden del af redaktionen havde valgt Ribeye fra Kildegaarden, som er dansk kødkvæg opdrættet tæt ved Mariager fjord. Det er ikke helt billigt kød, men portionen var overvældende; bøffen var så stor, at vi måtte tjekke med den søde tjener. “Er dette virkelig standardstørrelsen?”. Hun bekræftede, at sådan var de alle sammen. Vores bud er tættere på 400 gram end 300. Virkelig en meget stor og meget flot rib-eye. Stegt helt perfekt rosa og med masser af smag fra både grill og kød.

martino4

En af de bedste bøffer i årevis. Den får redaktionens varmeste anbefalinger.

 

Bøffen var ganske enkelt en foræring til 188 kroner. Det er en af de bedste bøffer vi har smagt i flere år. Sammen med en blandet salat og lidt brød, var der en endog meget fornem sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Selvom vi ret beset ikke kunne være mere sultne, havde vi allerede bestilt dessert, så der kom en italiensk klassiker i form af panna cotta med sødt og sprødt på toppen i form af chokolade i forskellige teksturer. En himmerigs mundfuld til 89 kroner. Anden siden af bordet blev beværtet med 3 slags hjemmelavet is, bl.a. en på skyr, som var glimrende. Det blev serveret dekorativt på en stor blok af is, som var med til at holde formen, selvom solen skinnede fra oven.

martino2

Tre lækre anretninger af is – serveret på isblok. Det smagte skønt.

 

Mætte og glade forlod vi Martino med intentionen om at vende tilbage en anden god gang. Vi sender 5 store stjerner i retning af havnen og siger tak for god mad.

martino3

Klassikeren panna cotta var også meget velsmagende i Martinos version.

 

Fakta
Karakter: * * * * * (5 stjerner)
Restaurant Martino
Marselisborg Havnevej 46 B
8000 Århus C
Telefon 86 18 19 69
www.martino.dk
Åbningstider: Man-Søndag: 11.00 – 23.30

About skribent