Sig navnet, og ingen gourmet er i tvivl. Michel Michaud er en af branchens allerstørste personligheder.
Han blev født i 1946 i Frankrig, og fik en stjerne i Guide Michelin, da han drev sin egen restaurant i den franske by Condom. Siden kom han til familien Grønlykkes gourmetsted på Sydfyn, Falsled Kro som køkkenchef, men i 1976 blev han udvalgt til at stå i spidsen for det nyåbnede spisested Kong Hans i København.
Her serverede Michel Michaud importeret foie gras, vagtler, kaviar, søpindsvin samt rødmule og sågar lammetestikler. Sidstnævnte blev spist af gæsterne med stort velbehag, og spurgte gæsterne hvad det var, de spiste, lød svaret: hvide nyrer.
Michel Michaud introducerede også en række nyskabelser i den gastronomiske elite, blandt andet ostevognen, fraværet af salt og peber på bordene, og ikke mindst kokkenes synlighed i et åbent køkken. Gæsterne skulle kunne følge med i kokkenes anstrengelser, og ikke blot nyde det endelige produkt.
Michel Michaud var med til at sikre Kong Hans en stjerne i Michelin Guiden, og rykkede derpå videre til Søllerød Kro.
Fra 1993 drev den fransk-danske kok og restauratør restaurant Marie Louise i Odense, inden han i maj 2004 rykkede videre til Ruths Hotel i Skagen. Her slår han nu sine kulinariske folder i en af de bedste restauranter i Danmark.
Michel Michaud har ved sit virke bragt et internationalt kvalitetsniveau ind i dansk køkkenkultur, og han blev i maj 2008 slået til ridder af den franske fortjenstorden. Han modtog hædersbevisningen for sit store talent og hans virke til fordel for promoveringen af franske produkter og fransk cuisine i Danmark.