Fri vin og svin. Sådan var opfattelsen af grisefesterne sydpå i charterbranchens barndom, men der er langt fra 1960ernes grisefester til charterrejsen år 2012. Det er det femstjernede Spies-hotel Cliff Bay på Madeira et godt eksempel på. Ikke alene er hotellets restaurant, Il Galo d’Oro, tildelt øens eneste Michelin-stjerne, men i dagene 16., 17., 20. og 21. marts har køkkenchefen, Benoît Sinthon, inviteret 10 Michelin-kokke til en dyst på gryder og pander.
Her skal de 11 stjernekokke lave mad til Spies-gæsterne på Madeira. Ud over stjernekokke fra Østrig, Spanien, England og Ungarn deltager finske Hans Välimäki, der har to Michelin-stjerner med i bagagen.
Kokkene udfordrer hinanden i temaerne ”Best of Madeira”, ”Flavors of The World”, “Heritage of The Rivera” og “Signature dishes”.
“Selv om det lyder dyrt, er priserne på hotellets restaurant overkommelige set med danske øjne. Vores gæster kan købe en fireretters gourmetmiddag med f.eks. Lobster Appetiser, Kobe-kød til hovedret og en spændende dessert for under 100 euro,” fortæller direktør i Spies, Jan Vendelbo.
Køkkenchef Benoît Sinthon inviterer hvert år Michelin-kokke fra hele Europa til Madeira.
Spies er Danmarks største rejsearrangør og indgår i den nordiske rejsekoncern Thomas Cook Northern Europe med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland, flyselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia samt hotelkæderne Sunwing Resort og Sunprime Resort. Det børsnoterede moderselskab, Thomas Cook Group plc, sælger årligt over 22 millioner rejser, har 31.000 ansatte og en flyflåde på 93.