Antiristorante L’Altro udvider til førstesalen, med ‘spisestue’ og private dining.
Den 26. januar fejredes åbningen af restaurant L’Altros førstesal. Med udvidelsen blev restauranten tilføjet yderligere 130 kvadratmeter, og dermed plads til ekstra 45 gæster, fordelt på hyggeligt spiserum og separat privat spisestue for små selskaber op til 8 personer.
Udvidelsen er ikke blot fysisk, men et vingesus fra den kulinariske historie idet førstesalen før tilhørte restaurantens ejere Elvio Milleri og Edelvita Santos, og udgjorde deres fælles hjem på Christianshavn. Her boede de fra 1983 til 2005, mens parret drev restaurant Era Ora lige nedenunder. Lejligheden og dets køkken dannede ramme for mange af de kulinariske eksperimenter, der senere blev nydt i selve restauranten, men i 2005 blev pladsen for trang.
Allerede fire år tidligere var restaurant Era Ora flyttet hen langs kanalen i Overgaden Neden Vandet, og Milleri-familien fulgte nu trop. Samme år åbnede antiritorante L’Altro i Era Oras gamle præmisser, og serverede rustik ’Mamma’s food’ i form af klassikere fra Era Oras første år på adressen. Det gør L’Altro stadigvæk – og nu også på førstesalen, der er blevet døbt Casa del Padrone – Ejernes hjem.
Casa del Padrone vil have samme åbningstider og menu som resten af L’Altro, og er især velegnet til større grupper. I det intime private dining room kan mindre selskaber op til 8 personer nyde maden og vinen omkring et stort træbord, med udsigt ud over Christianshavns tage.
Historien om L’Altro
I 1950’ernes Italien betød udtrykket “to eat in the anti-ristorante” at spise hjemme. Et stenkast fra Era Ora bygger L’Altro på søster-restaurantens Michelin-stjernearv, og faktisk går de gastronomiske rødder tilbage til det oprindelige Era Ora. På L’Altro er gæsterne inviteret til at opleve Italiens “endless joy of home cooking” i afslappede omgivelser.
På L’ALTRO tages der hensyn til alle sanser i den hjemlige oplevelse. Indretningen er varm og indbydende, med håndmalede sicilianske tallerkner og en rustik stil som gør det bekvemmeligt for gæsten.
På L’ALTRO får man hjemmelavede retter fra det centrale Italien, der serveres i en behagelig og hjemlig atmosfære – en moderne udgave af en “anti-ristorante”.
Gæsterne kan vælge mellem to forskellige udgaver af menuen, dels en Menu Corto, der er italiensk aftensmad med restaurantens mange antipasti, gode pasta og solide ‘secondo’ og dels en Menu Completo, hvor middagen sluttes af med ost og en hjemmelavet dessert på typisk italiensk manér. Det kunne være nogle af resturantens klassikere som tiramisu eller creme caramel.
Menu Corto koster 350 kroner, mens Menu Completo koster 450 kroner, og i begge tilfælde kan man vælge mellem flere niveauer af vinmenuer fra en Tradizionale til 350 kroner og helt op til en Limited Edition til 1.500 kroner.
Fakta
L’ALTRO antiristorante
Torvegade 62
1400 København K
Telefon: 32 54 54 06
www.laltro.dk
Mandag – Torsdag Kl. 18.00 – 24.00, Fredag og Lørdag kl. 17.30 – 24.00. Køkkenet lukker kl. 22.