Frokostbøf på Nimb Brasserie

Et forretningsmøde havde ført redaktionen til København og hvad var mere naturligt end at prøvespise hos Nimb i Tivoli?

Vi valgte den billige udgave af Nimb-forretningen i Tivioli i form af Nimb Brasserie. Der er tale om et skandinavisk brasserie, hvor menuen skifter hver måned for at få det bedste ud af årstidens råvarer. Brasseriet er bygget op omring tre åbne køkkener, som skal skabe en uformel stemning, hvor gæsterne kan dufte sig gennem retterne samtidig med, at man kan nyde udsigten over Tivoli.

Udsigten fejlede da heller ikke noget, og køkkenet var denne dag besat med en koncentreret kok, der lod til at have styr på tingene. Her er kapacitet til 120 gæster, men der var næppe med end 15 gæster, der kunne vælge en 2 retters frokost menu til 250 kroner, blandt andet en cremet jordskokkesuppe med syltede jordskokker, chips, peberodsskum og rapsolie.

Fra kortet tilbød Nimb Brasserie marineret sild på rugbrød med rå og syltede rødbeder, æble, rødløg og purløg til 75 kroner, Kyllingelever-mousse med ristet brød, champignons og urtesalat med radisser og karotter (ligeledes 75 kroner) eller en klassisk hønsesalat rørt med crème fraiche, ristede og rå bøgehatte, rugbrød og estragon til 85 kroner.

Blandt hovedretterne kan der vælges mellem branket, saltet laks med spæde syltede rodfrugter, gede-friskost, lun æggeblomme, citron og dild til 145 kroner eller pocheret helleflynder med ristet blomkål, æblesalat og brunet smør vinaigrette med purløg til 185 kroner. Dertil et udvalg af håndlavede, danske specialoste med knækbrød og sødt (115 kroner) eller et par desserter.

Straks efter bestilling kom den obligatoriske brødbakke med brød, der desværre viste sig at være til den absolut tørre side. Bedre blev det ikke, at Nimb Brasserie – naturligvis – serverer eget smør fra koncernens eget Nimb Mejeri. Problemet var, at de øvrige borde fik denne hjemmekærnede smør serveret i nydeligt foldet pergament-papir.

Men da jeg var alene fik jeg en åben pakke med ca. en halv portion smør. At dømme efter den åbne pakke og smørresterne på pergamentets sider havde denne pakke været brugt af andre. Om det så er den forrige gæst eller blot ude i køkkenet er for så vidt ret ligegyldigt: jeg sad tilbage med en fornemmelse af, at få resterne fra de riges bord.

Nuvel, anretningen af min frokost gik ret hurtigt, og snart kunne tjeneren servere en særdeles velstegt ribeye med god fedtmarmorering og stegt medium helt efter mine ønsker.

Der var tale om en grillet rib-eye steak med syltet skalotteløg og cremet kartoffelpure, rødvinssauce med persille og marv. Som bøf var kødet helt perfekt stegt og meget velsmagende, og selvom det burde være en selvfølge er der mange restauranter, der ikke kan stege en bøf ordentligt. Det kan man på Nimb Brasserie og det er altid positivt. Som garniture var den ledsagende kartoffelpure dog mere kold end lunken, og det er altså ikke godt nok.

Prisen for bøffen på 235 kroner kunne ellers nok retfærdiggøre både varm kartoffelpure og måske en smule ekstra tilbehør. Et kig på andre frokostgæsters tallerken afslørede da også, at de fik noget andet og mere tilbehør til nøjagtigt den samme servering. Om det var denne anmelder, der havde overset et kort med ekstra valgmuligheder eller om køkkenet glemte noget af min servering, skal lades usagt, men det manglende tilbehør og forskellen på gæsterne efterlod en skuffet smag i munden.

Dessert og regning
Den søde tand fornægter sig sjældent og jeg gik derfor ombord i en portion Nimb æblekage med vanillesauce og rå æble til 65 kroner, og det var alle pengene værd. En dejlig velsmagende æblekage med en god kontrast fra de rå æble-kugler og vanillesaucen.

Samlet pris for frokost på Nimb Brasserie lød på 330 kroner og det var rimeligt nok, men håndteringen af smørpakken og det manglende tilbehør trækker den samlede oplevelse ned til 3 stjerner.

Karakter: * * *  (3 stjerner) (se skala her)
Nimb Brasserie
Bernstorffsgade 5
1577 København
Telefon 88 70 00 00
www.nimb.dk

About skribent

Skriv et svar