Restaurant Creperiet på Marselisborg Havn ved Aarhusbugten serverer fremragende pandekager, eller crepes som det også hedder.
Når solen skinner og bådene skvulper i havnen er stedet ikke til at komme uden om.
Restauranten ligger klods op ad havnekanten på Marselisborg Havn, og da der også er udeservering kan man næsten ikke komme vandet nærmere.
Vi har været der adskillige gange før, og tog forbi på en af de sidste dage i 2011.
En 500 år gammel historie
Vi gik hjemmevant ombord i menukortet, hvor man også kan læse om pandekagens historie, der har stået på middagsbordene i mere end 500 år. Helt præcist daterer pandekagens oprindelse sig til år 1490, hvor hertugdatteren Anne af Bretagne under et stormvejr søgte tilflugt hos en fattig brændehugger.
Brændehuggerens datter bagte tit fladbrød af hvedemel, men ville ikke servere den slags fattigmands-føde for de fine gæster, og bagte i stedet brødene helt tynde og foldede dem omkring forskellige ingredienser. Dermed var pandekagen født.
To forskellige udgaver
Vi har som sagt været her flere gange tidligere, og kommer her gerne igen. Creperiet byder naturligvis også på dessertpandekager, hvor man kan få alskens varianter med og uden sukker, syltetøj, is, chokoladesauce og flødeskum. Det er blot at vælge og lade tænderne løbe i vand.
Mange forbinder netop pandekager med barndommens stakke af søde pandekager, men hos Creperiet er den primære pandekage mad-pandekagen. Pandekagen kaldes en Crêpe på fransk og er fremstillet af boghvedemel. Dessertpandekagerne er derimod bagt med almindelig hvedemel og noget lettere.
Medspiseren valgte denne dag en Crêpe Marselisborg, der er røget dyrekølle med røræg og flødestuvet spinat. Smagen er udmærket, men til 178 kroner er det også betalt.
Selv valgte jeg en Crêpe Gourmet, der består af svinemørbrad i champignonstuvning med bacon. Med en pris på 181 kroner hører den til i den dyre ende af kortet, og selvom det smager dejligt, har man dermed også nået en smertegrænse for hvor meget man kan tage for en pandekage med fyld og salat.
En stor sodavand koster 35 kroner og det er betydeligt billigere end mange andre steder i Aarhus. Samlet løb regningen for to personer op i 415 kroner for en frokost, der bestemt mætter og er et godt valg, når man ikke lige forventer de store kulinariske udfoldelser fra køkkenet.
Vi uddeler 4 stjerner for et godt måltid med en førsteklasses udsigt.
Står der pandekager på menuen er Crêperiet det oplagte valg.
Fakta
Karakter: 4 stjerner ****
Anmeldt: December 2011
Creperiet
Marselisborg Havnevej 24
8000 Århus C
Tlf. 86 12 13 00
www.creperiet.dk