Valrhona chokolade

Sig navnet Valrhona og chokoladeentusiaster vil smile bredt.

Det verdenskendte Chocolaterie har siden starten i 1922 efterstræbt at fremstille de mest intense og velsmagende råchokolader i verden.

Firmaet er verdens førende indenfor mørk bitter chokolade og investerer løbende ressourcer i forskning og udvikling af nye chokoladekvaliteter.

Kakaobønnerne høstes på udvalgte plantager i Sydamerika, Caribien og på visse øer i Det Indiske Ocean. Den efterfølgende behandling er en blanding af videnskab og kærlighed, som sikrer den høje kvalitet.

Først i de senere år er det blevet for muligt for den private forbruger at købe chokoladen direkte. Indtil da var den fornemme chokolade forbeholdt producenter. Idag kan de fleste velassorterede delikatesseforretninger byde på ægte Valrhona i mange forskellige udformninger.

Naturligvis anvendes chokoladen stadig i stor stil på bedre restauranter i desserter, ja også til det varme køkken, hvor opfindsomme retter som hummer i chokoladesovs er at finde på menukortet.

Valrhona er i dag verdens førende indenfor mørk bitter chokolade. Grundet det meget høje indhold af ægte cacao, kan chokoladen virke overvældende på ganer, der har vænnet sig til den almindelige chokoladevare. Valrhona chokolade er således drøj i brug, da man kan nøjes med mindre mængder til kagebagningen og dessertkreationer. Hvis man vel at mærke har viljestyrken til mådehold.

Herhjemmer forhandles Valrhona af Chokolade Compagniet, der er en del af Claus Meyers kulinariske imperium.

 

About skribent