Vi har besøgt Norsminde Kro adskillige gange og Påsken gav anledning til endnu et visit. Denne gang stod brasseriet for skud og det skulle vi ikke fortryde.
For at starte baglæns så er konklusionen, at maden er aldeles glimrende på Norsminde Kro, men desværre sniger der sig enkelte svipsere ind, som gør at topkarakteren udebliver.
Vi ankom kl. 12 og havde taget både gæst og sult med, så vi var glade, da skønt brød ankom sammen med lidt smør. Mulighederne var faktisk imponerende mange denne påskedag, for der var både stor frokost og stor landmenu foruden muligheden for at gå a la carte. Imponerende – men dog med den lille hage, at bestilte man den mest fristende menu i form af den store påskefrokost til yderst rimelige 298 kroner, så gjaldt ordren for hele bordet. Vi lod medspiseren bestemme, så det blev ved påsketilbuddet og det var en glimrende valg.
Øl skulle der til og her faldt valget på en lokal bryg fra Brandbygegaard bryghus, der imponerede ved at være frisk, let sødlig men også med en pikant note af lidt stærkt. Det smagte fremragende. Læs mere om Brandbygegaard her
Meget sultne lagde vi ud med en lille skål med glinsende grønkålssuppe med “ålepocheret” torsk. Vi gennemskuede ikke teknikken, men suppen havde kraftig smag af ål, så det var en heftig salt start på menuen. Men godt smagte det.
En del af menuen var på tallerken og en del på fade til at dele. Det fungerede fint, men portionerne var med en enkelt undtagelse absolut til den klejne side.
Næste servering var todelt i form af kroens røgede sild med ægge-creme og capers. Denne ombæring kom som skiltet på lille fad og ved siden af stod en lille skål med små hummerstykker, skorzonerrødder og jordskokker i en form for stuvning. Det smagte glimrende, men meget var der ikke i skålen, som skulle række bordet rundt til tre personer.
Tredje servering var måske den allerbedste. Ind kom en fin dyb tallerken med “Påske-æg i rødvin”. Ægget var pocheret og lagt i en stærkt reduceret rødsvinsfond eller ragout. Det smagte fremragende med blødhed og kraft. Det var meget lækkert og trak anerkendende ord bordet rundt.
Fjerde servering var den egentlig hovedret og temaet fortsatte med kylling, denne gang som udklækket version med et saftigt stykke lår med svampe og en yderst velsmagende sauce og små kartofler. Absolut godkendt her.
Vi måtte vente temmelig længe på femte og sidste servering og den var ikke helt i skabet. Den burde have været delt i to særskilte akter. Det drejede sig nemlig om et lille fad med ost og dessert; henholdsvis Unika oste og Butterdejs Mille feuilles med rabarber og vaniljecreme. Det ville have klædt Norsminde Kro at dele disse to ting op i to separate serveringer. Dels var der tale om to meget små stykker ost – uden brød – som skulle række til tre.
Og dels var blandingen af ost og sødt ikke optimal på samme tallerken. Med lidt overtalelse lykkedes det at få lokket knækbrød ud af den søde tjener, men det havde været oplagt at lade osten ledsage af lidt brød uden denne opfordring.
Dertil var der en karamelcreme med lidt “hindbær-kaviar” og spåner af hvid chokolade, men igen havde mængden passet bedre til en enkelt og ikke tre spisende. Det var regulært en smagsprøve.
Den samlede konklusion var en påskefrokost på Norsminde Kro med glimrende mad, hvor portionerne godt kunne have været lidt større. Vi ender på en karakter af 4 stjerner.
Fakta for Påskefrokost på Norsminde Kro
Karakter: 4 stjerner ****
Norsminde Kro
Gl. Krovej 2
8300 Odder
Telefon 86 93 24 44