Det er sjældent man kan drikke whisky til mad, men med introduktionen af Talisker Storm, synes der at være gjort en undtagelse. Her er i hvert fald opskriften på Black Pebber Crab, som skulle være fremragende at sætte whisky til.
Ingredienser:
1 krabbe
1 spsk. finthakket hvidløg
1 spsk. finthakket ingefær
1 spsk. smør
1 spsk. mørk sojasauce
1 spsk. lys sojasauce
2 spsk. østerssauce (Lee Kum Kee)
1 tsk. sukker
2 spsk. hele sorte peberkorn
Kogte jasmin ris
Olie
Sådan gør du:
1 Hvis krabben er rå, skal den koges 15 minutter i saltet vand (1 spsk./l.). Pluk kødet ud.
2 Steg den sorte peber på en tør pande, lad det afkøle og knus det groft i en morder.
3 Steg hvidløg og ingefær i smør. Tilføj alle saucer og sukkeret. Lad det simre i 2 minutter.
4 Risen trykkes ud, som en tynd plade, der steg sprød på begge sider med olie på en stegepande. Risen deles i to med en sprød og en blød side på hver.
5 Placer krabbekød, saucer/hvidløg/sukker og sort peber på rispladen med den sprøde side nedad.