Winemakers dinner på Ferdinand

Vi har spist flere gange på Ferdinand gennem årene og har altid været glade for stedet, selvom man godt kan savne moderdyret i form af den hedengangne gourmetrestaurant som havde til huse i Den Gamle By og gennem en årrække var et gastronomisk vartegn på linje med Gl. Åbyhøj og De Fire Årstider.

Nu om stunder må man tage til takke med en brasserie udgave af Ferdinand og det er såmænd aldeles udmærket. Derfor var der ingen tøven, da stedet tilbød et arrangement med Winemakers Diner med vinproducenten Philippe Feza’s fra Gascogne. Vi slog til og var klar med kniv og gaffel til at lade os beværte en skøn sommerdag i juni.

 

Der var fuldt hus til arrangementet, hvilket bestemt ikke kan undre, når et af de bedre spisesteder i Århus lokker med fem retter og tilhørende vine for blot 595 kroner. Det er næsten for godt til at være sandt og træerne groede da heller ikke helt ind i himlen denne aften.

Vi sad klar og blev diverteret med et glas køligt rosevin fra aftenens producent. Og her gik det lidt skævt, for vi ville meget gerne have haft lidt snacks til at supplere med. Det kunne endog have været nok med lidt hjemmebagt brød og smør, men rosevin var eneste selskab den første halve time, mens vi ventede på at de øvrige gæster blev vist på plads. Vi forventede ikke små mesterværker i miniatureform, men bare lidt nødder, oliven, chips eller andet havde lædt arrangementet.
Kulmule med asparges var yderst delikat.

Ved hovedretten indtraf aftenens anden uheldighed idet tjenerne grundet travlhed helt glemte at fylde vin i et af vores glas. Så er det vanskeligt at tale intelligent med om druernes beskaffenhed, mens producenten på herligt fransk-engelsk formidlede sin passion.

Desserten var god, omend ikke videre omfangsrig. Til gengæld tjener det til ære at køkkenet formåede at tilgodese en af redaktørernes allergi og fremtryllede et alternativ til menuens dessert i form af en velsmagende citronfromage. Hatten af for det.

 

Når menuen ikke koster mere, synes vi det rigtigt at tilkøbe kaffe, men her måtte vi igen vente forgæves på. Vi rykkede to gange for kaffen og aveckortet og da det endelig kom var det med en forkert bestilling. Her tog tjeneren dog en hurtig beslutning og gav den forkerte avec på husets regning.

Små fodfejl og et lidt fortravlet personale kunne ikke ødelægge indtrykket af en ellers god aften med dejlig mad. 5 stjerner ikke mindst grundet den gode sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Undervejs havde gæsterne i øvrigt lejlighed til at gætte priserne på de fem vine, og den ene af redaktørerne gættede priserne med blot nogle få kroners margin på fire ud af de fem vine. Da vi fortalte dette til vinproducenten Philippe Fezas udbrød han imponeret “Oh, you are professionals?”, hvortil vi korrekt måtte svare: “Oh no, we just like to drink wine …”

Karakter: * * * * * (5 stjerner) (se skala her)
Ferdinand – Hotel – Brasserie
Åboulevarden 28
8000 Aarhus C
Telefon: 87 32 14 44
www.hotelferdinand.dk

Det spiste vi:
1) Kulmule med asparges, brøndkarse, stegte blåmuslinger og beurre blanc.
2) Terrine de canard
3) Poule au pot (grydestegt kylling med sommerkål, spæde radiser, oliven og bouillon)
4) Lam med grønne ærter, hvide bønner, citron og rosmarin sauce
5) Gâteau basque (fransk mandelkage med rabarberkompot, armagnac og vaniljecreme)

About skribent