Kellers Park er Danmarks måske bedste spa, men de byder også på en glimrende restaurant med attraktive priser. Vi besøgte Kellers Park i forbindelse med et spaophold og nød de fantastiske omgivelser.
Det spiller naturligvis ind på oplevelsen af et måltid, at man ankommer til restauranten fuldstændig afslappet og afstresset, men redaktionen skal i det følgende gøre sit bedste for at abstrahere fra den fornemmelse af svævende lykke som vi tog med os ind til spisebordet.
Vi startede middagen med en before dinner drink i den store park, som omkranser Kellers Park og det blev til en udmærket og ret stærk Mojito.
Det er ingen hemmelighed, at et spaophold på Kellers Park ikke er billigt. Og folk, der har råd til at betale for velvære på en briks eller varmtvandsbassin, har sikkert også råd til gourmetmad og dyre vine.
Man kunne derfor frygte at prisniveuaet i restauranten ville nå samme højder som behandlingerne, men der har man en glædelig overraskelse til gode. Restauranten er åben for alle og folk udefra kunne have nydt samme menu til en meget rimelig pris.
Restauranten er pæn og nydelig med en god udsigt til parken og lidt vand, hvis man strækker hals. Vi blev fulgt til bords af en meget opmærksom tjener, som var en af tre denne aften til at sørge for cirka 10 borde. Der var en passende lavmælt samtale ved bordene, så man kunne nyde at have selskab og se lidt på de andre gæster.
Vi havde på forhånd bestilt en fire-retters menu og på tjenerens anbefaling valgte vi en vinmenu til, hvilket blev et udmærket valg.
Vi lagde ud med en lille appetitvækker i form af en rillette på gris med radisse og en velsmagende mayo. I bund og grund en avanceret skinkesalat, men den gjorde det udmærket som en lille bebuder af køkkenets formåen. Smør, tre slags friskbagt brød og vand kom naturligvis også straks ved ankomsten.
Første ret var jomfruhummersuppe med kammuslinger og nødder, der ankom i en dyb tallerken, hvorpå tjeneren hældte en velduftende kraftig suppe ned over. Det giver lidt ekstra til lugtesansen og den var aldeles velsmagende omend vi savnede bare en enkelt lille hummerhale i suppen. Vi måtte nøjes med smagen af dem i den indkogte fond som suppen var baseret på mens vi drak en rose champagne fra Jean Vesselle, som var ok uden at begejstre synderligt.
Hovedretten var uhyre velsmagende oksemørbrad med en skøn cremet mos på kartofler, hertil friske grønne asparges og majroer. En trøffelglace afsluttede billedet af en fin komponeret hovedret, som desværre var i forretsstørrelse. Vi kunne sagtens have spist en skive kød mere og suppleret af mosen, såfremt en lille skål var sat på bordet.
I glassene havde vi en Ripasso – Costa Preare, Lenotti Veneto. Den gjorde sit bedste for at følge med både mos og okse og i vores optik gjorde den arbejdet glimrende. Det var bestemt en vin, vi kunne drikke igen.
Tredje ret var ostene og de ankom på en lille tallerken med nogle få udvalgte stykker. Der var desuden tilbehør i form af kiks, brød og lidt oliven. Denne ret gjorde ingen fortræd og vi havde nok foretrukket en ekstra fiskeret eller muligheden for selv at vælge sine oste fra en vogn. Men til prisen kan der ikke sættes en finger på dette, heller ikke på vinen, hvor en Pinot Noir fra de seks brødre Lemelson i Oregon, USA næsten fik hovedrollen i osteindslaget. Det var en aldeles udmærket vin.
Menuens punktum blev sat af rabarber trifli i en lettere opfrisket version med blandt andet karamel og sifonblæst skum samt en masse herlig crumble i lag på lag af velsmag. Og så måske aftenens mest interessante vin; tjenerens anbefaling som afløser for den traditionelle d´asti. Her havde han gjort et lille scoop med Zibibbo fra Brown Brothers i Australien. Selvom vi næsten altid har haft et godt øje til de søde asti-vine, må vi strække våben for den perlende Zibibbo med duft af bl.a. citrus og melon. Det er en af den slags flasker, som man lærer at kende på en restaurant og noterer sig til hjemmebrug.
Prisen for vand, brød, appetitvækker, 4 retter og 4 glas vin er lige under 1.400 for to personer. Det er nærmest rørende i forhold til den høje kvalitet og servicenievauet. Vi kvitterer med fem stjerner og en anbefaling til at lægge vejen forbi Kellers Park restaurant, også uden for badesæsonen.
Fakta
Karakter: * * * * (5 stjerner) (se skala her)
Comwell Kellers Park
H. O. Wildenskovsvej 28, Brejning
7080 Børkop
Telefon: 7641 1717
www.comwellkellerspark.dk