Armagnac er brændevin fremstillet på druer. Denne spiritus fremstilles udelukkende i Gascogne i Frankrig og destilleres normalt en gang, mens Cognac destilleres to gange. .
Armagnac lagrer på egefad inden tapning. Smagen kan bedst sammenlignes med cognac og nydes da også i rigt mål som avec til kaffe efter den gode middag. Der findes et særligt tulipanformet glas på høj stilk, som kendere ynder at benytte til at drikke den den gyldne og ofte helt klare drik.
I modsætning til cognac bør drikken ikke varmes op med hånden eller ved at holde glasset over kaffen. Sidstnævnte er et trick, som mange med rette, benytter til at lade den varme damp fra kaffen, hjælpe duften på vej i de store cognacglas.
Mange kendere betegner Armagnac som den skjulte eller hemmelige drik, idet den i mange år stort set ikke var kendt udenfor Gascogne området.
Der har været livlig debat om forskellen mellem Cognac og Armagnac. Faktum er, at der laves kvalitet i begge områder. Produktionen af Armagnac er dog betydeligt lavere end Cognac; hver gang der laves 100 flasker Cognac, laves der blot 6 flasker Armagnac.