Skuffende italiener

Restaurant Margueritten i hjertet af Aarhus er en trist omgang. Vi har gået ture i det charmerende latinerkvarter adskillige gange og set på skiltet der lokker med italienske lækkerier til rimelige priser. Men selv den lave pris, kan ikke få os til at anbefale oplevelsen.

margueritten3

Appetizers på tørt brød og uden ret meget smag, desværre.

Vi kom for at indtage en tidlig aftensmad, hvilket ikke er noget problem, for restauranten har åbent 11.30 – 23.00 alle dage, undtaget søndag. Lokalet var denne dag skæmmet af en ubestemmelig, men ret gennemtrængende lugt. Den var ikke befodrende for appetitten. Der må lige luftes ud, tak.

Restauranten ligger i Bernhardt Jensens Stræde, som er en lille hyggelig gyde mellem Guldsmedgade og Badstuegade. Og som det hedder på stedets hjemmeside; “Når man træder ind i gården, væk fra gaden, er man i en anden verden, væk fra byens stress og larm.” Det kunne være godt hvis det var sandt, men denne aften sad man alt for tæt og akustikken var forfærdelig. Langt mere larm indenfor, end udenfor.

Menukortet blev studeret i larmen og det lokker med italienske klassikere; pasta, pizza og risotto. Redaktionen har lige været en tur i Milano og der ville menukortet føle sig fuldstændig hjemme. Priserne er tilmed rimelige, hvis man vælger menukombinationerne. 2 retter for 169 og 3 for 199. Lige dyrere fredag og lørdag, men stadig meget, meget billigt hvis håndværket er ok. Måske kunne det alligevel blive en god aften. Men ak, det skulle vise sig at det originale velsmagende Italien var langt borte.

 

margueritten2

Uinspireret anretning af kalvefilet

Vi bestilte et glas af husets vin og postevand, der meget sympatisk følger med gratis. Vinen blev dog sat på bordet uden et medfølgende ord og smagen var mildest talt kedelig. Alt for varm og med en note af råd, som gjorde den nærmest udrikkelig. Vi levnede. Det er muligt, at det er en specialitet, som vores smagsløg ikke lige opfangede meningen med, men husets vin bør ramme bredt.

Sammen med vinen fik vi italienske appetizers. Igen blev tallerkenen sat på bordet uden ét eneste ord, men vi kunne selv gætte os frem til indholdet; tre stykker meget koldt og meget tørt brød med topping af henholdvis tomat, peber og skinke med mozzarella. Ingen af dem gjorde indtryk og der måtte rækkes ud efter saltet flere gange, for at bringe noget der mindede om smag frem.

Til hovedret faldt valget på Filetto di manzo con salsa fungi (steak af kalvefilet med hvidløgssmør og svampesauce, dagens kartoffel og grønt). Denne ret var klart aftenens bedste servering. Kalven var mør, om end lige til den røde side, men vi var ikke blevet spurgt om stegning. Tilbehøret var rimeligt, uden at kunne berettige en a la carte pris på 189 kroner. Det giver slet ingen mening ikke at snuppe forret og betale 169,- for begge dele. Eller dessert og ende på 199 kroner for trioen. På den måde vil restauranten sine gæster det godt; det er billigt.

margueritten1

Risotto med alt for meget hvidløg og klistrede ris.

Aftenens anden hovedret var Risotto con funghi (Cremet risotto med 3 slags ristede svampe). En ret som vegetaren blandt os normalt sætter til livs med stor iver. Denne aften blev der levnet, for restaurantens risotto var kedelig i smagen, med overdosis af hvidløg og absolut ingen cremethed. Til gengæld var der klumper af kogt hvid ris, hvilket tyder på at man har brugt forkogt ris i tilberedningen. Og det giver ikke den klassiske velsmag, øv!

Vi kunne have valgt dessert, men var nu ret sikre på at hverken tiramisu, chokoladekage eller italiensk is, ville kunne redde aftenen. Og ærligt havde vi ikke lyst til at tilbringe mere tid på stedet.

Det mest overraskende er egentlig, at restauranten var pænt fyldt og man kunne høre flere borde snakke om gode oplevelser på restauranten fra tidligere besøg. Måske har vi besøgt Margueritten på en decideret dårlig dag, men det ændrer ikke på at kold, undersaltet mad serveret uden kommentar, ganske enkelt ikke giver mening i et restaurantmiljø som Aarhus, hvor der er sindssygt mange konkurrenter.

Der behøver ikke være levende lys i bastflasker eller rødternede duge på bordet, men mere engagement i både køkken og restaurant ville klæde Margueritten.

De kommer i land med akkurat to stjerner for en nogenlunde vellykket hovedret og et lavt prisniveau. Det er ikke mere værd.

Fakta
Karakter: * *  (2 stjerner)
Restaurant Margueritten
Guldsmedgade 20
8000 Århus C
tlf. 86 19 60 33
www.margueritten.dk

Åbningstider
Man-lør: 11.30 – 23.00
Søn: Efter aftale

About skribent