Sv. Michelsen

Københavnske godbidder
I 1933 startede Sv. Michelsen sin produktion af fyldte chokolader fra sit lille konditori på Østerbro. Den gode chokolade faldt straks i smag hos det Københavnske borgerskab og efter nogle få år, besluttede man sig for at udvide. Københavnerne ville have chokolade og det skulle de få. Ved at etablere en hel lille kæde af små udsalg rundt om i byen, kunne man holde trit med efterspørgslen.

Kongelig chokolade
I takt med at årene gik og forretningen udvidede blev flere dele af familien inddraget. Sv. Michelsens datter og svigersøn, Rita og Kjeld Dorff stod klar da generationsskiftet nærmede sig, og grundlæggeren kunne hellige sig arbejdet med at forfine de klassiske opskrifter, han selv havde skabt. I 1992 blev den mangeårige indsats hædret, da Sv. Michelsen Chokolade blev udnævnt til Leverandør til det Kongelige Danske Hof. En meget stor ære, som blandt kræver at man har været fast Hofleverandør i minimum 10 år. I dag er der blot 46 Leverandører til Det Kongelige Danske Hof i hele Danmark indenfor områder som vin, pelse og kunsthåndværk

Fornyelse & tradition
I dag er også 3. generation af familien dybt engageret i at videreføre det stolte håndværk, idet stifterens barnebarn en del af det traditionsrige foretagende. Foruden produktionen, som foregår centralt i Hellerup, består virksomheden af 17 specialbutikker samt op mod 250 udsalgssteder i Danmark, Norge og Sverige. Trods udbredelsen værner man stadig om de gamle opskrifter og virksomheden hører til den lille skare af familieforetagender, som formår at blande traditionsrigt håndværk med moderne forretningsmetoder. Således er det muligt at købe chokolade online via deres hjemmeside.

Sortiment
Sv. Michelsen har løbende udviklet ny produkter og producerer i dag en lang række forskellige stænger og fyldte chokolader. Alle er naturligvis fremstillet af de bedste råvarer. Foruden det klassiske sortiment, har Sv. Michelsen tillige lanceret de såkaldte Kunstdåser, som er fint dekorerede dåser med fyldte chokolader. Der laves en ny dåse hvert år, hvor udvalgte kunstnere står for motivet. Dåserne nummereres og som en særlig tradition modtager Hendes Majestæt Dronning Margrethe hvert år Kunstdåse no. 1

Alle elsker chokolade
Det er vist de færreste som kan være uenige i at chokolade smager godt. Men noget chokolade smager bedre end andet. Lige så stor forskel der er på råvarer, på opskrifterne og fremstillingsprocessen, lige så stor forskel er der på det endelige resultat. Det har flere og flere chokolademagere fundet ud af, i takt med at forbrugerne er blevet stadig mere smagsbevidste. Lidt men godt, synes at være en regel flere og flere lever efter, også når det gælder chokolade. Få har som Sv. Michelsen værnet om det stolte håndværk og de årelange traditioner. I dag kan en æske fra Sv. Michelsen få mundvandet til at løbe på alle chokoladelskere.

About skribent