Tanqueray er gin af høj kvalitet, som siden starten i 1830 er blevet fremstillet af de samme ingredienser, bl.a. koriander, angelica-rod og ginens væremærke, enebærret.
Tanqueray gin destilleres hele fire gange og resultatet bliver en gin med en højere procent af alkohol (47,3%) i forhold til andre gins. Dette gør at den bedre holder på smagsaromaerne og giver en udsøgt sprød og kompleks smag. Nøje udvalgte botaniske ingredienser som enebær, koriander og tørrede citrusfrugter gør Tanqueray til den perfekte base for Dry Martinis og andre gin baserede cocktails og longdrinks.
Ikke underligt er Tanqueray den foretrukne gin blandt bartendere verden over.
Tanqueray er USAs mest solgte Gin er lavet på de mest udsøgte råvarer siden starten i London i 1830. Blandt yndere af mærket, tælles blandt andre Frank Sinatra og John F. Kennedy.
Tanqueray i Danmark kører et koncept kaldet After Hours, hvor de i samarbejde med unge talentfulde bartendere, arrangerer festlige sammenkomster med gin og drinks baseret på gin. Alle bartendere har bidraget med deres helt egne opskrifter på cocktails med Tanqueray Gin. Målgruppen er moderne mennesker, som værdsætter kvalitet ud over det sædvanlige.
Gin er ikke bare gin, for mens der findes et utal af mærker på markedet, så er der kun få producenter som bruger rigtige krydderier i stedet for de essenser som benyttes til at give smag til de billigste. De bedste gintyper, de såkaldte Premium Gins, har så udsøgt smag og kvalitet at kendere sidestiller oplevelsen med gode whiskytyper og udsøgt cognac; spiritussen nydes og vurderes for sine egne kvaliteter og ikke blot som ingrediens i en drink.
Tanqueray bruger i modsætning til konkurrenterne alene friske krydderier i stedet for tørrede og regnes derfor for den højest estimerede af alle Premium Gins.